tandem parapantă

vrei să fii cu capul în nori ?

când :

primăvară - vară

eveniment oragnizat de :

Air Adrenaline club

zbor păltiniș - Gura râului

Play Video

Locatia de intânire : sosire zbor

Gura râului

De unde decolăm :

REZERVARE

Security Code:
security code
Please enter the security code:

Submit

Întrebări frecvente

 
 • 1 Cum se face decolarea?
  Exista doua tipuri de decolari: decolare clasica de pe un deal , sau prin remorcare. La o lansare clasica de pe deal, parapanta este asezata pe sol in evantai, pilotul si pasagerul sunt acrosati unul de altul iar apoi de parapanta. La decolare pilotul si pasagerul alearga la vale, parapanta umflandu-se cu aer si ridicandu-se deasupra. La o viteza suficienta, portanta parapantei creste pana cand se produce desprinderea de pe sol. In special la decolare pasagerul trebuia sa asculte si sa respecte intocmai indicatiile pilotului , acesta fiind cel mai dificil moment al zborului. In al doilea caz parapanta de tandem este acrosata de un cablu si remorcata cu o masina. Pe parcursul remorcajului cablul este eliberat treptat (ca la parasailing) parapanta urcand pana la altitudinea dorita (800-1000m) unde se declanseaza cablul de remorcaj. Din acest moment incepe propriu-zis zborul liber.
 • 2 Cat dureaza un zbor in tandem ?
  In functie de loc, de conditiile meteo si dorinta pasagerului un zbor dureza intre 1 minut si cateva ore. De ex, in zona Tocile, unde este panta noastra de scoala un zbor dureaza 1-2 minute. In zona Valare Paltinis durata unui zbor este de 10 -15 min iar in zona Balea 20 -25 min. Un zbor la remorcaj dureaza 10 -15 min. In oricare din aceste zone, daca conditia meteo permite castig de altitudine, durata zborului poate fi de ordinul orelor. Mai ales pentru cei care zboara prima oara, durata unui zbor este irelevanta. Trairea intensa a acestei prime experiente face neimportanta durata zborului.
 • 3 Am rau de inaltime, as putea sa zbor?
  Surprinzator, persoane care nu se simt confortabil pe marginea unei terase sau in gondola, se simt foarte in siguranta in zbor. Experienta a aratat ca intr-un zbor normal astfel de experiente sunt rare.
 • 4 Este periculos?
  Parapantismul ca orice sport aviatic implica o doza de risc. O statistica a accidentelor ne indica in schimb un risc aproape nul. Echipamentele de ultima generatie, precum si experienta mare a pilotilor, fac in special dintr-un zbor in tandem, o experienta sigura. Singurul moment delicat, exista la decolare, unde pasagerul va trebui sa urmeze intocmai indicatiile pilotului pentru a reusi desprinderea.
 • 5 Cum trebuie sa ma imbrac?
  De preferat, pantaloni lungi, bluze cu maneci lungi, manusi, incaltari cu talpa aderenta si care sa ofere un suport gleznei. Deoarece vom alerga pe o panta posibil denivelata, o incaltaminte corespunzatoare este de dorit. La un zbor cu castig mare de inaltime, chiar vara, experienta se poate transforma rapid in una la 0 grade. Asadar, ca regula generala, o haina in plus nu strica. Pe perioada iernii, o imbracaminte potrivita pentru ski este buna si pentru zbor.
 • 6 Limite de varsta ?
  In principiu nu. Copiii doar cu acordul bineinteles al parintilor si doar daca vedem ca isi doresc asta. Persoane mai in varsta sau mai putin agile au nevoie de un pic de ajutor (vant la decolare) care va facilita desprinderea.
 • 7 Pot sa imi iau o camera?
  Da. Una compacta care sa poata fi legata de mana ar fi de preferat. Bineinteles ca nu ne putem asuma raspunderea pentru camera ta. In schimb cu un aranjament prealabil vom face filmari HD si poze pentru pasagerii nostri.
 • 8 Calificarea pilotilor?
  Toti pilotii Air Adrenaline sunt piloti de tandem cu licenta. Deasemenea tot echipamentul de zbor este certificat si verificat periodic.
 • 9 Daca vremea nu va fi buna?
  Bineinteles ca pot exista situatii in care vremea se opune tuturor prognozelor iar zborul nu se poate efectua. O reprogramare sau inapoierea banilor sunt cele doua variante posibile.
 • 10 Pot sa zbor in acelasi timp cu prietenii?
  Da, cu un aranjament prealabil se pot efectua mai multe zboruri in acelasi timp asta in cazul decolarii de pe o panta. Nu, in cazul zborului cu decolare prin tractare.

despre : Air Adrenaline club

Clubul Air Adrenaline a luat fiinta in anul 1996, la initiativa catorva entuziasti ai mersului pe munte, cu un vis comun, acela de a zbura. S-a vrut a coaliza oamenii pasionati de zborul liber din Sibiu si a promova acest sport aflat la inceput de drum. In toti acesti ani, Air Adrenaline reuseste sa tina steagul sus, doar prin efortul neconditionat al unui mic nucleu, prin organizarea de competitii de zbor liber, cursuri de initiere si zboruri in tandem. Desi activitatea de baza a clubului este zborul cu parapanta, membrii clubului practica si alte sporturi outdoor, care au cel putin un lucru in comun, miscarea in natura.his club.